جهت انتقال، ذخیره سازی، پردازش، اشتراک گذاری محتواهای ویدیویی و.. از کارت کپچر استفاده می شود در واقع این کارت نوعی از سخت افزار محسوب می شود، که از طریق اتصال به کامپیوتر سیگنال ویدیویی خروجی از یک دستگاه را به فرمت دیجیتال برای ذخیره سازی و پردازش تبدیل می کند. در این مطلب از سایت طنین سیما به بررسی کارت کپچر چیست؟ برای شما عزیزان می پردازیم.
امکان اتصال این کارت به دستگاه های ویدیویی متنوع باعث شده تا کاربرد های مختلفی برای این سخت افزار وجود داشته باشد. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا با خصوصیات کپچر به طور کامل آشنا شوید.
معرفی انواع کارت کپچر
از جمله موراد استفاده از کارت کپچر می توان به پردازش تصاویر دستگاه های پزشکی، رباتیک، صنعتی، تجهیزات سالن کنفرانس، تصاویر ویدیویی و… اشاره کرد. البته در سال های اخیر یکی از پرکاربردترین مصارف این کارت مربوط به اشتراک گذاری تصاویر تحت شبکه و یا لایو استریم نام برد. با پیشرفت تکنولوژی انواع متنوعی از این کارت تولید شده است. هر کدام از این نوع کارت ها دارای ویژگی های مختص به خود هستند. که به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شود. در ادامه با انواع کپچر آشنا خواهید شد:
کارت کپچر آنالوگ
یکی از انواع کارت کپچر بدون شک مدل آنالوگ است. در این مدل از کارت ها از پورت composite جهت ورودی تصویر استفاده می شود. البته در برخی مدل ها نیز از پورت های s-video و component استفاده می شود. جهت ورودی صدا نیز از ورودی مستقیم صدای استریوی rca استفاده می شود. این نکته مهم را فراموش نکنید امروزه استفاده از line-in به علت کاهش کیفیت صدا و عدم همزمانی صدا و تصویر تقریبا از رده خارج شده است.
کارت کپچر دیجیتال
یکی دیگر از انواع کارت کپچر عبارت است از کارت دیجیتال این نوع کارت جهت ورودی تصویر به ورودی فایروایر، ورودی hd-sdl با ترکیبی مجهز می باشد. امروزه با گسترش پورت های HDMI و SDI ورودی فایروایر کاربرد کمتری دارد از همین رو از کارت فایروایر تنها برای کپچر استفاده نمی شود بلکه برای اتصال دستگاه های صنعتی و کارت های صدای استودیویی نیز استفاده می شود. توجه داشته باشید امروزه کارت های کپچر مجهز به ورودی HDMI و SDI هستند از همین رو برای کپچر تصاویر با رزولوشن بالا بسیار مناسب هستند.
بررسی کاربرد های کارت کپچر
همانطور که گفته شد کارت کپچر در واقع دستگاهی است که همراه با کامپیوتر جهت ضبط محتوای روی صفحه و رمزگذاری آن برای ضبط فایل ویدیویی با کیفیت بالا استفاده می شود. کپچر کارت ها با توجه به گستردگی کاربرد در انواع متنوعی تولید شده اند که شما عزیزان با توجه به نیاز و کاربرد خود می توانید از این کارت ها استفاده کنید. کاربرد های این کارت بسیار متنوع است در ادامه با انواع کاربرد های کارت کپچر آشنا خواهید شد:
- کپچر تصاویر ویدیویی
- گیم کپچر
- پردازش تصویر
- ویدئو استریمینگ
کپچر تصاویر ویدیویی
یکی از پرکاربرد ترین کارت کپچر بدون شک تبدیل فیلم های قدیمی به فرمت دیجیتال است. شما عزیزان اگر قصد دارید فیلم های قدیمی خود را به فرمت جدید در بیاورید انتخاب کپچر تصاویری ویدیویی بهترین انتخاب است. البته توجه داشته باشید امروزه در سالن کنفرانس جهت انتقال و ذخیره سازی تصاویر خروجی از دستگاه میکسر توسط کارت کپچر برای ضبط استفاده می شود. این ابزار در واقع نقش مهمی در پردازش و ذخیره سازی تصاویر به همراه دارد.
پردازش تصویر از کاربرد های کارت کپچر
از دیگر کاربرد های کپچر کارت می توان به پردازش تصویر اشاره کرد. امروزه در صنایع متنوعی همچون پزشکی، صنعت، رباتیک و سایر فعالیت های تصاویری از این کارت استفاده می شود. انتقال تصاویر به کامپیوتر جهت پردازش یکی از مهم ترین کاربرد های کپچر کارت محسوب می شود. البته این نکته مهم را در نظر داشته باشید انتخاب کارت کپچر مناسب با توانایی سیستم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
نکات مهم جهت خرید کارت کپچر مناسب
جهت خرید و انتخاب کپچر کارت باید برخی نکات را در نظر داشته باشید. فراموش نکنید تمامی تجهیزات دیجیتال نیاز به بررسی دقیق و آشنایی کافی دارند. مهم ترین نکته در زمان خرید کپچر کارت اینترنال یا اکسترنال بودن آن است به طور کلی می توان گفت امروزه کپچرهای اینترنال عملکرد بهتری را به همراه دارند. مسئله دیگری که باید به آن توجه کنید رزولوشن است بهتر است از کارت کپچر هایی با رزولوشن 4K استفاده کنید. به طور کلی می توان بیان کرد در انتخاب کپچر کارت دقت در تطابق ورودی های ویدیو کپچر با خروجی های دستگاه بسیار مهم است.
کارت کپچر در سالن کنفرانس
با افزایش نیاز به برگزاری جلسات مهم کاری و سمینارها از راه دور سالن کنفرانس به روش هایی به صورت غیر حضوری مجهز شده است. با تجهیز سالن کنفرانس به کارت کپچر و اینترنت پر سرعت به راحتی می توان با استفاده از نرم افزارها شرایط را برای حضور افراد خارج از مکان جلسه فراهم کرد. شما عزیزان می توانید جهت استفاده از کارت کپچر در سالن کنفرانس به بهترین نحو از متخصصین تیم طنین سیما بهره مند شوید.
سخن پایانی
در این مطلب از سایت طنین سیما همانطور که گفته شد با کارت کپچر چیست؟ به طور کامل آشنا شدید. از جمله موراد استفاده از کارت کپچر می توان به پردازش تصاویر دستگاه های پزشکی، رباتیک، صنعتی، تجهیزات سالن کنفرانس، تصاویر ویدیویی و… اشاره کرد. البته در سال های اخیر یکی از پرکاربردترین مصارف این کارت مربوط به اشتراک گذاری تصاویر تحت شبکه و یا لایو استریم نام برد. با پیشرفت تکنولوژی انواع متنوعی از این کارت تولید شده است. هر کدام از این نوع کارت ها دارای ویژگی های مختص به خود هستند
سوالات متداول کارت کپچر چیست؟
- نکات مهم جهت خرید کارت کپچر مناسب به چه صورت است؟
مهم ترین نکته در زمان خرید کپچر کارت اینترنال یا اکسترنال بودن آن است به طور کلی می توان گفت امروزه کپچ های اینترنال عملکرد بهتری را به همراه دارند. مسئله دیگری که باید به آن توجه کنید رزولوشن است بهتر است از کارت کپچر هایی با رزولوشن 4K استفاده کنید. به طور کلی می توان بیان کرد در انتخاب کپچر کارت دقت در تطابق ورودی های ویدیو کپچر با خروجی های دستگاه بسیار مهم است. - کاربرد های کارت کپچر به چه صورت است؟
کپچر تصاویر ویدیویی، گیم کپچر، پردازش تصویر و ویدئو استریمینگ. - کارت کپچر چیست؟
جهت انتقال، ذخیره سازی، پردازش، اشتراک گذاری محتواهای ویدیویی و.. از کارت کپچر استفاده می شود در واقع این کارت نوعی از سخت افزار محسوب می شود، که از طریق اتصال به کامپیوتر سیگنال ویدیویی خروجی از یک دستگاه را به فرمت دیجیتال برای ذخیره سازی و پردازش تبدیل می کند.
بدون دیدگاه